17/1/13


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


            Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), υψώνει τη φωνή του και την ενώνει με τα εκατομμύρια των φιλειρηνιστών σε όλο τον κόσμο, για μια ακόμα φορά, όπου μια ακόμα χώρα, αυτή τη φορά το Αφρικανικό Μαλί δέχεται τα ιμπεριαλιστικά εγκληματικά κτυπήματα. Καταδικάζουμε απερίφραστα την παράνομη εγκληματική γαλλική στρατιωτική επέμβαση και απαιτούμε τον άμεσο τερματισμό των δολοφονικών κτυπημάτων κατά του Αφρικανικού αυτού λαού.
 

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στο Μαλί δεν είναι τίποτα άλλο από μια ακόμα επέμβαση στα εσωτερικά μιας χώρας, όπου με τα γνωστά και επαναλαμβανόμενα προσχήματα περί καταπολέμησης της ισλαμικής τρομοκρατίας, αλλά στην προκειμένη και της δήθεν προστασίας των Γάλλων υπηκόων, αναλαμβάνεται στρατιωτική δράση που αποσκοπεί στη χειραγώγηση του λαού αφού τον εξοντώσει και την εκμετάλλευση του πλούτου προς τέρψη της ακόρεστης δίψας των πλουτοκρατών για κέρδη.  

 
Είναι λοιπόν γι αυτούς τους λόγους, που το ΠΣΕ εκφράζει την αντίδραση και αγανάκτηση του για την εγκληματική αυτή ενέργεια της Κυβέρνησης του Σοσιαλιστή Ολάντ, που πολλοί έσπευσαν στο πρόσφατο παρελθόν να χαιρετίσουν την εκλογή του ως άνεμο αλλαγής στην ΕΕ. Μια ΕΕ για την οποία δεν έχουμε αυταπάτες και η οποία είναι συμμέτοχη στο έγκλημα που επιτελείται κατά του φτωχού και ρημαγμένου λαού του Μαλί. Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, από τον Οκτώβρη προειδοποιούσε και κατάγγελλε κύκλους της ΕΕ που προετοίμαζαν την επίθεση αυτή που αιματοκυλεί τον Αφρικανικό λαό. Η ΕΕ ετοιμάζει μάλιστα και μια αποστολή εκπαιδευτών του Μαλινέζικου στρατού, αποκαλυπτικό για τη θεσμική οργανωμένη ιμπεριαλιστική παρέμβαση της ΕΕ.
 

Αυτό που αποτελεί στόχο ουσιαστικά είναι τα τεράστια αποθέματα ουρανίου στο Μάλι, τροφή των γαλλικών πολυεθνικών ηλεκτρικής ενέργειας, αλλά και η μεγάλη παραγωγή χρυσού που υπάρχει στη χώρα αυτή. Εδώ είναι και η ουσία της τόσο μεγάλης γαλλικής έγνοιας για τη δημοκρατική λειτουργία του Μαλί, όπου Δημοκρατία είναι η απρόσκοπτη συνέχιση της εξυπηρέτησης των καπιταλιστικών συμφερόντων.
 

Αξιοσημείωτο και αυτό έχει αποδέκτες και κάποιους φιλονατοϊκούς εδώ στη μοιρασμένη Κύπρο, είναι το γεγονός ότι το Μάλι αποτελούσε και αποτελεί για τον αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό βασικό εταίρο στην αντιτρομοκρατική αιματοβαμμένη πολιτική του. Ποιος όμως τώρα θα προστατεύσει τους φτωχούς Μαλινέζους που ήδη πέραν του μισού εκατομμυρίου έχει εγκαταλείψει λόγω των συγκρούσεων τις εστίες του;
 

Γεννιούνται και άλλα ερωτήματα όμως. Οι ίδιες χώρες και Οργανισμοί, στην περίπτωση της Συρίας την αντικαθεστωτική δράση και την Ισλαμική φανατική στρατιωτική και ενίοτε τρομοκρατική δράση ενάντια σε μια Κυβέρνηση την αντιμετωπίζουν ως νόμιμο δικαίωμα κάποιων για δημοκρατία, ενώ στο Μαλί είναι Ισλαμική τρομοκρατία και απαιτείται άμεση στρατιωτική επέμβαση κατά των αντικαθεστωτικών φανατικών ισλαμιστών. Δύο μέτρα και δύο σταθμά μήπως; Και ποιος καθορίζει έτσι αυθαίρετα το επίπεδο δημοκρατίας σε μια χώρα μιας άλλης ηπείρου και αποφασίζει να επέμβει στρατιωτικά; Αυτοί που εξαθλίωσαν τους λαούς της Ευρώπης, τους έκαναν άστεγους και τους οδήγησαν στο να τρώνε από τα σκουπίδια όπως γίνεται στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία και αλλού;
 

Το ΠΣΕ καταδικάζει ακόμα ένα δολοφονικό κτύπημα των «Νομπελιστών της Ειρήνης» και καταγγέλλει στο λαό της Κύπρου την κλιμακούμενη ιμπεριαλιστική επέμβαση στο Μαλί, εκφράζοντας παράλληλα την αλληλεγγύη του στο δοκιμαζόμενο αφρικανικό λαό, ο οποίο αυτός και μόνο αυτός έχει το δικαίωμα όπως και ο λαός της Συρίας και ο κάθε λαός να καθορίζει μόνος του τις δικές του τύχες.
 

Λευκωσία, 16 Ιανουαρίου 2013


Η Κεντρική Γραμματεία του ΠΣΕ

1 comments:

Ανώνυμος είπε...

In our use of the OS as well, with the potential for clinical or financial abuse of farmacia on line,
Pfizer, Inc. Someone needed to spend a lot of alcohol.
When police arrived to question Zahjac, she said: 'I sat in the seat right next to the toilet, they add.

Check out my blog post you can try this out

 
3 Columns Blogger Template by Amanda at BloggerBuster