18/6/09

Κάτω τα χέρια από την Κούβα

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης εκφράζει την έντονη αντίδραση του στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέναντι στη Κούβα, που καταγράφεται στο κείμενο που αποφασίστηκε στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. της 15ης Ιούνη 2009.

Το κείμενο συνιστά απαράδεκτη παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα εσωτερικά ενός κυρίαρχου και ανεξάρτητου κράτους, ξεκαθαρίζοντας πως η ανατροπή των κοινωνικών και οικονομικών δομών της Κούβας αποτελεί τον βασικό παράγοντα που καθορίζει την πολιτική της Ε.Ε. έναντι του κουβανικού λαού.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση του ηλεκτρονικού φακελώματος και της καταστολής, των στρατοπέδων συγκέντρωσης των μεταναστών και των εκατομμυρίων ανέργων, της δίωξης και απαγόρευσης πολιτικών κομμάτων, δεν νομιμοποιείται να προβαίνει σε υποδείξεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα τόσο στην Κούβα, όσο και σε οποιοδήποτε άλλο κυρίαρχο κράτος.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης καλεί τον κυπριακό λαό να εντείνει την αλληλεγγύη του στον δοκιμαζόμενο κουβανικό λαό, που υποφέρει εδώ και δεκαετίες από τον απάνθρωπο οικονομικό αποκλεισμό που επέβαλαν οι ΗΠΑ, και να ενισχύσει τις προσπάθειες του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης για ένα κόσμο ειρηνικό και ανθρώπινο.

Λευκωσία
18.06.2009

 
3 Columns Blogger Template by Amanda at BloggerBuster