12/11/10

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

Θέμα: Συνάντηση Γ.Γ. του ΠΣΕ με Αντιπροσωπεία της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών
Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη στη Λευκωσία συνάντηση αντιπροσωπείας της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών, με το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης. Στη συνάντηση εκ μέρους του ΠΣΕ ήταν ο Γενικός Γραμματέας Χρίστος Κουρτελλάρης και το μέλος της Κεντρικής Γραμματείας Πιερής Πιερή.
Κατά τη συνάντηση, ο Γ.Γ. του ΠΣΕ ενημέρωσε την Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία για τις πρόσφατες εξελίξεις στο Κυπριακό, τις προσπάθειες του Προέδρου Χριστόφια και το πλαίσιο λύσης που επιδιώκουμε. Σημαντικό στοιχείο της Πολιτικής Χριστόφια σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ είναι η συνεπής προσήλωση σε αρχές και αξίες, αλλά και το γεγονός ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων ο Πρόεδρος καταθέτει προτάσεις που υπερασπίζονται τα δικαιώματα όλων των Κυπρίων, Ελληνοκυπρίων, Τουρκοκυπρίων, Μαρωνιτών, Αρμένιων και Λατίνων. Αυτό όπως είπε ο Χρ. Κουρτελλάρης αποτελεί ρήγμα στη διαιρετική πολιτική του ιμπεριαλισμού.


Ο Γ.Γ. του ΠΣΕ, ενημέρωσε επίσης τους Παλαιστίνιους Συνδικαλιστές για την πολυεπίπεδη δράση του ΠΣΕ στην Κύπρο και στον κόσμο. Ειδική αναφορά έκανε στη δράση του ΠΣΕ σχετικά με το Παλαιστινιακό ζήτημα και τη διαχρονική στήριξη και έμπρακτη αλληλεγγύη του ΠΣΕ στο δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού. Στηρίζουμε, όπως είπε ο Χρίστος Κουρτελλάρης, τον δίκαιο αγώνα σας για ένα Κράτος κυρίαρχο, ανεξάρτητο και ειρηνικό και θα συνεχίσουμε να σας στηρίζουμε, όπως εσείς μας στηρίζετε τόσα χρόνια τώρα στον αγώνα που διεξάγουμε σαν λαός για απελευθέρωση, ειρήνη και επανένωση. Όπως σημείωσε ο Γ.Γ. του ΠΣΕ η αλληλεγγύη των λαών και η παγκοσμιοποίηση του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα είναι το ισχυρότερο μας όπλο, πιο ισχυρό και από τα φονικά στρατιωτικά και πολιτικά όπλα των ιμπεριαλιστών του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.



Η Παλαιστινιακή αντιπροσωπεία, εξέφρασε με τη σειρά της την ευγνωμοσύνη της για τα όσα κάνει για τους Παλαιστινίους το ΠΣΕ και υπογράμμισαν την αναγκαιότητα περαιτέρω ενίσχυσης της ενότητας των φιλειρηνικών δυνάμεων, αλλά και της ενδυνάμωσης του αντιιμπεριαλιστικού αγώνα. Ο λαός της Παλαιστίνης όπως είπαν είναι ένας λαός που έχει υποστεί και υπόκειται καθημερινά από το Κράτος του Ισραήλ τα πάνδεινα, είναι όμως και ένας λαός της ειρήνης. Η ειρήνη όμως όπως είπαν δεν είναι να σηκώνεις τα χέρια ψηλά όπως ο Ιμπεριαλισμός θέλει. Αυτή είναι η δική τους αντίληψη. Ειρήνη σημαίνει να σέβεσαι το δικαίωμα του κάθε λαού για δικό του ανεξάρτητο Κράτος και η ειρήνη πρέπει να είναι δίκαιη.

Τέλος, οι Παλαιστίνιοι Συνδικαλιστές ηγέτες εξέφρασαν με έμφαση την ευγνωμοσύνη τους στα όσα κάνει η Κυβέρνηση και ο λαός της Κύπρου για την Παλαιστίνη. Εμείς με τη σειρά μας όπως είπαν, σας διαβεβαιώνουμε για την αταλάντευτη στήριξη μας στον Πρόεδρο Χριστόφια και το λαό της Κύπρου, στον αγώνα για ειρήνη και επανένωση.


Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ
Λευκωσία, 9 Νοεμβρίου 2010

 
3 Columns Blogger Template by Amanda at BloggerBuster