13/9/12


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σήμερα Πέμπτη, 13 Σεπτεμβρίου 2012 ο Γενικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης Χρίστος Κουρτελλάρης συνοδευόμενος από το μέλος του Παγκύπριου Συμβουλίου Ειρήνης και στέλεχος της ΠΕΟ Ρεσά Τζιοσκούν, επισκέφθηκαν τα Γραφεία της DEVIS, όπου και συνάντησαν τον Πρόεδρο της  Τουρκοκυπριακής Συνδικαλιστικής Οργάνωσης Μεμέτ Σεΐζ, στην παρουσία και άλλων στελεχών της DEVIS.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΠΣΕ Χρίστος Κουρτελλάρης ενημέρωσε τους τουρκοκύπριους συνδικαλιστές για τη διεξαγωγή στην Κύπρο στις 21 – 23 Σεπτεμβρίου της Τριμερούς Συνάντησης των Κινημάτων Ειρήνης Κύπρου Ελλάδας και Τουρκίας. Παράλληλα ο Χρίστος Κουρτελλάρης κάλεσε τους τουρκοκύπριους συνδικαλιστές ηγέτες να συμμετάσχουν τόσο αυτοί όσο και τα μέλη της οργάνωσης στις εκδηλώσεις ειρήνης στα πλαίσια αυτού του μεγάλου συναπαντήματος των λαών της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας.

Ο Μεμέτ Σεΐζ δήλωσε ότι οι Τουρκοκύπριοι Συνδικαλιστές και εργαζόμενοι θα δώσουν το «παρών» τους, στηρίζοντας αυτή την προσπάθεια ενίσχυσης της φιλίας των λαών και ενδυνάμωσης του αγώνα για ειρήνη στην Κύπρο και στην περιοχή μας ευρύτερα.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν και ανταλλάχτηκαν απόψεις και σε ζητήματα που υποσκάπτουν την ειρήνη στην περιοχή μας. Κατά τη συζήτηση παρουσιάστηκε ταύτιση απόψεων και στην ανάλυση, αλλά και στην ανάγκη εντατικοποίησης του αγώνα για ειρήνη, σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή μας, όπως ταύτιση απόψεων υπήρξε και για τον καθοριστικό ρόλο της εργατικής τάξης στον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό. 

 Λευκωσία, 13 Σεπτεμβρίου 2012

 Η Κεντρική Γραμματεία του ΠΣΕ

 
3 Columns Blogger Template by Amanda at BloggerBuster