12/9/12


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης, στο εκλογικό Τακτικό Συνέδριο του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης, που πραγματοποιείται κάθε 4 χρόνια και διεξάχθηκε πρόσφατα από τις 20 ως τις 23 Ιουλίου στο Νεπάλ, κατάφερε να εκλεγεί στο ανώτατο Σώμα του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), που είναι η 13μελής Γραμματεία.

Τα υπόλοιπα 12 μέλη της Γραμματείας είναι τα κινήματα ειρήνης και αλληλεγγύης από τις ακόλουθες χώρες: Ελλάδα, Βραζιλία, Κούβα, ΗΠΑ, Πορτογαλία, Παλαιστίνη, Συρία, Ιαπωνία, Ινδία, Νεπάλ, Κονγκό, Νότια Αφρική.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης εκτιμά ως τεράστια επιτυχία την εκλογή του στη Γραμματεία του ΠΣΕ και τονίζει πως η εκλογή του είναι η αντανάκλαση της μεγάλης διεθνούς εκτίμησης που τυγχάνει το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης για την προσφορά, τη δράση και την αντιιμπεριαλιστική προσήλωση και συνέπεια του.

Η εκλογή του Παγκύπριου οργανωμένου Φιλειρηνικού Κινήματος σε μια τόσο σημαντική και ιδιαίτερα τιμητική θέση, αποτελεί ακόμα ένα όπλο στον αγώνα του Κυπριακού λαού για απελευθέρωση ειρήνη και επανένωση, αλλά αποτελεί και ακόμα μια έπαλξη αγώνα στην ανειρήνευτη πάλη για ειρήνη στον κόσμο, ενάντια στον ιμπεριαλισμό.

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης βρισκόμενο στην καθοδήγηση πλέον του Παγκόσμιου Φιλειρηνικού Κινήματος, που συνενώνει δεκάδες κινήματα ειρήνης ανά τον κόσμο και εκατομμύρια φιλειρηνιστές, θα εργαστεί με περισσότερη αυταπάρνηση πρώτα για δυνάμωμα της δράσης του στην Κύπρο, αλλά και για ενίσχυση της διεθνούς προσφοράς του ενάντια στην ιμπεριαλιστική νέα τάξη πραγμάτων, για ειρήνη και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η Κεντρική Γραμματεία

 
3 Columns Blogger Template by Amanda at BloggerBuster