1/6/10

Καταδίκη Ισραηλινής επίθεσης

Το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), ενώνει τη φωνή και τις δυνάμεις του με όλες τις φιλειρηνικές δυνάμεις του κόσμου και καταδικάζει με αισθήματα αποτροπιασμού και βδελυγμίας τη νέα προκλητική και άνανδρη φονική επίθεση του ιμπεριαλιστικού κράτους του Ισραήλ, εναντίον των ακτιβιστών της πρωτοβουλίας «Ελευθερώστε τη Γάζα». Η επίθεση των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων έγινε όχι σε επίλεκτη ομάδα ενός αντίπαλου στρατού, αλλά σε ακτιβιστές που προσπαθούσαν να μεταφέρουν με ειρηνικό τρόπο ανθρωπιστική βοήθεια προς τη μαρτυρική Γάζα. Αυτό σε συνάρτηση με την περιοχή στην οποία έγινε η επίθεση – διεθνή ύδατα – καθιστούν την ενέργεια ως άκρως εγκληματική.

Φανερώνεται για μια ακόμα φορά η βαρβαρότητα της ισραηλινής πολιτικής και ο μηδαμινός σεβασμός που επιδεικνύει το Κράτος του Ισραήλ στην ανθρώπινη ζωή. Φανερώνεται ακόμα η αντίληψη του Ισραήλ ως προς τη σημασία του διεθνούς δικαίου, το οποίο αγνοεί παντελώς και βιάζει επανειλημμένα.

Ενέργειες σαν αυτή τονίζουμε ξανά ότι συνιστούν μέγα έγκλημα και αποτελούν ακόμα ένα μέρος της επιχείρησης κατά της φυσικής ύπαρξης των Παλαιστινίων, οι οποίοι ήδη μετρούν εκατόμβες θυμάτων, αλλά και κατά του δικαιώματος του Παλιστινιακού λαού για το δικό του ανεξάρτητο κράτος.

Καταδικάζοντας και αυτό το έγκλημα, το Παγκύπριο Συμβούλιο Eιρήνης καλεί τη διεθνή κοινότητα να δραστηριοποιηθεί, λαμβάνοντας εκείνα τα μέτρα και προχωρώντας σε τέτοιες κυρώσεις προς τους ενόχους, που θα αποτρέπουν παρόμοια εγκλήματα στο μέλλον. Kαλούμε τα Ηνωμένα Έθνη να αναλάβουν δράση τώρα και να εργαστούν για τη δημιουργία των απαραίτητων συνθηκών ειρήνευσης. H καταστολή της βίας στην περιοχή, η αποτροπή πολέμου και η επίτευξη της ειρήνης στην Μ. Ανατολή, δεν θα επέλθει μέσα από την άσκηση κρατικής τρομοκρατίας από μέρους του Ισραήλ και της εγκληματικής στήριξης της πολιτικής του από τις HΠA και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ούτε μέσα από απομόνωση και στρατιωτικό αποκλεισμό εκατομμυρίων Παλαιστινίων και τη στέρηση από αυτούς στοιχειωδών ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βασικών αγαθών, φαρμάκων και πόρων ζωής. Θα επέλθει μέσα από τη δημιουργία πραγματικών συνθηκών ειρήνευσης, όπου βασική προϋπόθεση είναι ο σεβασμός και η αναγνώριση στην πράξη όλων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων περιλαμβανομένου και του δικαιώματος των Παλαιστινίων για το δικό τους ανεξάρτητο κράτος στη δική τους γη.

Εμείς ως ΠΣΕ θα συνεχίσουμε να αντιπαλεύουμε αγωνιστικά, αλλά ειρηνικά, την ισραηλινή τρομοκρατία, τον αμερικάνικο και Ευρωπαϊκό ιμπεριαλισμό. Θα συνεχίσουμε να εκφράζουμε έμπρακτα με κάθε τρόπο, σε κάθε ευκαιρία και με κάθε μέσο την αλληλεγγύη μας στον Παλαιστινιακό λαό και σε όλους τους λαούς που αγωνίζονται για ελευθερία, ειρήνη, δημοκρατία.


H Γραμματεία του Παγκύπριου Συμβουλίου Eιρήνης

Λευκωσία, 31 Μαΐου 2010

 
3 Columns Blogger Template by Amanda at BloggerBuster