9/9/10

Εκδήλωση ΠΣΕ και Βετεράνων Β' Παγκοσμίου Πολέμου

Πριν 65 χρόνια, η ανθρωπότητα ματωμένη, καταπονημένη αλλά θριαμβευτής, πανηγύριζε τη μεγάλη νίκη της κατά του φασισμού. Η αντιφασιστική νίκη των λαών πρέπει να μας αφυπνίζει και να μας διδάσκει ολόχρονα, γιατί η ιστορία των αγώνων της ανθρωπότητας είναι τόσο ζωντανή όσο και η ανάγκη αγώνα στη σημερινή εποχή, ενάντια στον ιμπεριαλισμό που γεννά το φασισμό αν αφεθεί να κυριεύσει.

Ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Πολεμιστών Β Παγκοσμίου Πολέμου και το Παγκύπριο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ) τιμούν την αντιφασιστική νίκη και υπόσχονται να συνεχίσουν τον αγώνα ενάντια στον πόλεμο, ενάντια στις διώξεις αντιφασίστων βετεράνων, ενάντια στην εξίσωση του θύτη με το θύμα, ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας. Ακούραστα, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ελευθερία, επανένωση και ανεξαρτησία της Κύπρου μας και όλων των λαών, θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ειρήνη, δημοκρατία και κοινωνική πρόοδο.

Στα πλαίσια αυτά αποφασίσαμε όπως διοργανώσουμε από κοινού εκδήλωση αφιερωμένη στην Ειρήνη με Κεντρικό Σύνθημα «Ειρήνη στην Κύπρο, Ειρήνη στον Κόσμο!». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου - Διεθνή Μέρα Ειρήνης – η ώρα 19:30, στη Δημοσιογραφική Εστία στη Λευκωσία. Η όλη εκδήλωση θα τελεί υπό την αιγίδα του Διευθυντή του Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας και Αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, κύριου Χρίστου Χριστοφίδη, ο οποίος θα παραστεί και θα χαιρετίσει.

 
3 Columns Blogger Template by Amanda at BloggerBuster